Bylinková polévka
Potřebujeme:
- 1l vývaru z masa
- 40g másla
- 1 a 1/2 lžíce hladké mouky
- 2 hrsti lístků opence, chudobky, pampelišky, kopřivy
- 1 šálek 33% sladké smetany
- 1 žloutek
- zelená petrželka
Postup:
Z části másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vývaru, dohladka vymícháme a ve vývaru povaříme. Opláchnuté, nadrobno nasekané bylinné natě na zbylém másla osmahneme, přidáme k polévce a provaříme. Ve smetaně rozšleháme žloutek a za stálého míchání přilijeme do polévky a dále nevaříme.
Polévku dochutíme a ozdobíme nakrájenou petrželkou, popřípadě uvařenými vejci a chlebovými krutony.
(Navštíveno 31x, dnes 1x)