Chalupářské špízy
Suroviny:
300g kuřecího masa
4 velké cibule
4 papriky
stroužek česneku
1 lžička sladké papriky
1 lžička sójové nebo worcesterské omáčky
olej, sůl
Postup:
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. V míse smícháme sójovou a worcesterovou omáčku, lžíci oleje, utřený česnek, sůl a sladkou papriku. V hotové marinádě necháme kuřecí kousky naložené nejlépe přes noc. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Poté napichujeme střídavě papriky, kuřecí maso a cibuli na grilovací jehly nebo špejle. Takto připravené špízy opékáme ze všech stran na pánvi nebo na trošce oleje v troubě. Pokud vlastníte gril, můžete položit na mřížku. Dáváme pozor, aby kuřecí maso bylo hotové.
Špízy podáváme s opečeným bramborem, nebo jen s čerstvým chlebem a hořčicí.