Čokoládový koláč
Nejtypičtějším dezertem je bezpochyby čokoládový koláč. Hodím se skvěle ke kávě, capuccinu i bílé kávě a kakau.
Potřebujeme:
- 2dcl oleje
- 2 vejce
- 2 lžičky kakaa
- 2dcl mléka
- 30dkg cukru krupice
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 30 dkg hladké mouky
- Na potření a polevu: Marmeláda, tuk, čokoláda
Postup:
Nejprve vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáváme ostatní suroviny. Mělo by nám vzniknout hladké těsto, které vylijeme na předem vymazaný a vysypaný plech. Koláč pečeme při 180°C asi 15 minut.
Ještě teplý korpus potřeme marmeládou dle chuti a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme čokoládu na polevu, podle svých zkušeností. Pokud nemáme již hotovou polevu, ředíme čokoládu tukem. Studený koláč přelijeme polevou a necháme v lednici zatuhnout.
Dobrou chuť.
(Navštíveno 50x, dnes 1x)