Domácí pudink
Musím se přiznat, že jsem donedávna vůbec nepřemýšlela nad tím, že by se pudink dal udělat i jinak než vysypáním prášku do mléka. O to větší pro mě bylo překvapení, že domácí pudink vůbec není těžký a jeho chuť se pak s tím práškovým vůbec nelze srovnávat.
Jako u většiny receptů, i u domácího pudinku existuje mnoho různých alternativ, jak jej udělat. Já jsem pro vás vybrala recept se žloutky, protože vejce míváme doma vždy.
Co budete potřebovat?
Základem je plnotučné mléko a ideálně čerstvá vejce. A to je v podstatě všechno. Nevěříte? Tak pokračujte dále k seznamu ingrediencí.
Budete potřebovat:
500 ml mléka
3 lžíce cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
3 žloutky
vanilkový lusk
Jak tedy vidíte, tak jsem vám nelhala. Jediná ingredience, která by vás snad mohla zastihnout nepřipravené, je kukuřičný škrob.
Smícháme a vaříme
Tak a teď k postupu, který je opravdu jednoduchý. Žloutky vyšlehejte do pěny a přidejte do nich vanilkový lusk.
Většinu mléka pak s cukrem a špetkou soli přiveďte k varu. Do zbytku mléka dejte kukuřičný škrob a směs přidejte do hrnce a vařte do zhoustnutí.
Připravené žloutky dejte do pudinku až na úplný závěr a již jen chvíli povařte a máte hotovo!
Nyní už jen zbývá domácí pudink doplnit o ovoce, které máte rádi a výtečná pochoutka je na světě!
Dobou chuť přeje Soňa J.