Hubnutí a kvalitní suroviny jdou ruku v ruce
Každý se chce líbit sám sobě i svému okolí, někdo dá víc na názor lidí kolem sebe než na to, jak se sám cítí. Někoho trápí kilogramy navíc, jiného větší pozadí, dalšího vystouplé bříško nebo silná stehna. Ať patříte do kterékoli skupiny, nejspíš přemýšlíte, jak zhubnout a dosáhnout vytoužené postavy. Možná jste už dokonce vyzkoušeli i nějakou tu dietu, ale bez úspěchu. Je vůbec šance to změnit? Ano! Vede přes kvalitní suroviny.
Hubnutí vyžaduje trpělivost a nějakou tu „oběť“
Kdo je nespokojený s tím, kolik váží, nebo kolik faldíků má na těle, ten se musí obrnit trpělivostí a počítat s tím, že bude třeba udělat nějakou změnu v tom, jak žije. Jízdu autem i do blízkého obchodu je dobré nahradit procházkou, večer se nepřejídat, cvičit, hlídat si, co jíte. U posledního bodu se maličko zastavíme, nestačí totiž jen hlídat, co konkrétně si dopřáváte, ale také to, z čeho jídlo je.
Dejte přednost kvalitním surovinám
Jídla z kvalitních surovin a hubnutí jdou ruku v ruce, když se totiž vyvarujete konzumace nekvalitních a průmyslově zpracovaných potravin, bude cesta k vysněné váze snazší. Kvalitní suroviny vám totiž dodají potřebné živiny i energii a zasytí vás na delší čas. To všechno je při hubnutí naprosto nepostradatelné. Stejně tak pestrý jídelníček, který se vám s kvalitními surovinami bude sestavovat jedna radost. Co v něm nesmí chybět?
Zdroj foto: fotobanka
Potraviny ve své přirozené podobě
Přirozenou stravu umožňuje použití surovin v původní podobě, tedy ty, které nám poskytla příroda a nejsou vůbec, nebo jen minimálně, upravované. Neobsahují žádné umělé příměsi nebo příchutě. Díky tomu se podílí na ochraně před mnoha nemocemi a prodlužují nám život. Mezi takové potraviny patří:
- Čerstvé ovoce a zelenina
- Libové maso
- Ryby a mořské plody
- Mléčné výrobky bez přidaného cukru
- Celozrnné obiloviny, jako je pohanka, quinoa, rýže nebo jáhly – ty jsou skvělým zdrojem sacharidů.
- Kvalitní rostlinné oleje, např. konopný, mandlový nebo lněný
- Luštěniny
- Ořechy a semena–např. para ořechy, mandle, kešu ořechy, lněná, slunečnicová a dýňová semínka
- Proteiny, jejichž zdrojem jsou vejce, ryby, fermentovaná sója apod.