Tortilla ovládla svět zásluhou mexické kuchyně, která ji ovšem převzala od Španělů, a ti se tento původně cizrnový chléb naučili péct od Arabů. Dnes se...
Není pochyb o tom, že už jen pohled na tyto kousky povzbudí apetit; koho by nelákalo se do nich s chutí zakousnout?! Navíc je to pečivo s náplní, kterou lze libovolně kombinovat....
Tvarohové koláče a řezy jsou v kursu už řadu let a za tu dobu se je domácím hospodyňkám podařilo vypracovat do úchvatných výšin. Dokladem toho je náš tvarožník na pečeném sušenkovém...
Bavorský krém, to je opravdový fenomén, který není zdaleka jen součástí famózních dortů. Je natolik výjimečný svou jemností a chutí, že se v luxusních cukrárnách podává...
Tyto mušličky z těsta bílého jako vosk (obsahuje pouze hladkou mouku, špetku soli a sladkou smetanu na šlehání) zvládnete v cuku-letu, stejně jako náplň dovnitř (pokrájený měkký salám s jemně strouhaným výrazným sýrem)....
Umíte čočku nahusto správně připravit? Potom byste měli vědět, že se k ní, stejně jako k většině jiných luštěnin, nepřidává česnek. Pouze se uvařená doměkka ve vodě, v níž bobtnala, zahušťuje cibulovou jíškou...
Dortík je to opravdu pohádkový a nadšení z něj budou všichni milovníci čokoládových chutí. Krém dle našeho předpisu zvládnete určitě hravě, stejně tak přípravu originálního těsta na korpus, avšak jeho pečení...
Zřejmě to bylo složení moučníku vrstva za vrstvou, co inspirovalo tvůrce těchto úžasných řezů, aby je pojmenoval po nejvyšším pohoří černého kontinentu. Téměř černá, vlastně čokoládová, je jejich pečená podstata....
Nepotrpí si vaši blízcí kdovíjak extra na slavnostní dorty, ale zavděčíte se jim spíše dobrou buchtou? Potom zkuste tyto úžasně efektní a po chuťové stránce...