Jelení guláš
Suroviny:
- 1 kg jeleního masa
- 400g cibule
- 1l hovězího vývaru
- 2 stroužky česneku
- 2 ks badyánu
- 3 bobkového listu
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- pepř, sůl
Postup:
V hrnci necháme pomalu na sádle orestovat nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené maso a restujeme dokud se nevypaří všechna šťáva. Když se všechna šťáva z masa vydusí a v hrnci zůstane jen tuk, orestujeme maso pěkně dozlatova. Poté přidáme rajský protlak a po chvilce najemno nakrájený česnek a koření. Osolíme, opepříme a zalijeme vývar. To vše přivedeme k varu. Následně oheň stáhneme a dusíme pod pokličkou dokud maso nezměkne. Podle potřeby dochutíme solí.
Podáváme s pečivem nebo karlovarským knedlíkem. Dle chuti je možné dozdobit čerstvými brusinkami nebo červeným rybízem.
(Navštíveno 517x, dnes 1x)