Kachna na medu
Recept pro slavnostní chvíle i nedělní oběd.
Potřebujeme:
- 1 kachna
- 3 jablka
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce másla
- 5 lžic oleje
- sůl, pepř
Postup:
Očištěnou, omytou a usušenou kachnu vložíme do většího pekáče prsíčky dolů. Smícháme polovinu medu s olejem, solí a pepřem a vzniklou směsí potřeme kachnu, podlijeme vodou a dáme péct. Mezitím oloupeme jablka, zbavíme jádřence a nakrájíme na osminky. V misce smícháme druhou polovinu medu, máslo se solí a pepřem, přidáme jablka. Jakmile je kachna napůl upečená, otočíme ji a naplníme směsí s jablky a medem. Pokračujeme v pečení dokud nebude maso měkké.
Takto připravená kachna se nejčastěji podává se zelím a knedlíkem.
(Navštíveno 401x, dnes 1x)