Králičí paštika
Králičí paštika nejlépe vynikne se švestkovým nebo brusinkovým přelivem, skvěle doplní vaše slavnostní posezení s přáteli.
Suroviny:
1 očištěný králík
200g másla
250ml zakysané smetany
2 vejce
2 lžičky sardelové pasty
sůl, mletý pepř
špetka muškátového květu
2 plátky želatiny
Postup:
Nakrájeného králíka podusíme v menším hrnci na másle, zhruba 25 minut. Změklé maso i se šťávou umeleme, přidáme vejce, smetanu, pastu, muškátový květ, sůl a čerstvě mletý pepř. Podle návodu připravíme želatinu a smícháme s masovou směsí. Dobře smíchanou směs nalijeme do paštikové formy a zavřeme ji pokličkou. Formu vložíme do pekáčku, kterou do poloviny výše formy vyplníme vodou. Pečeme 30 minut při 150°C a poté 30 minut na 90°C. Poté vyjmeme a necháme vychladnout. Neodkrýváme. Po vychladnutí, necháme přes noc odpočinout v lednici.