Kynuté knedlíky
Naučte se českou klasiku, kynutý knedlík s pokrájenými houskami
Potřebujeme:
- 250 ml mléka
- 2 lžičky cukru
- 30g droždí
- 2 vejce
- 2 lžičky soli
- polohrubá mouka, hladká mouka celkem 700g – 800g
- kostičky ze 2 housek
Postup:
Vlažné mléko smícháme s cukrem a na to rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek, do kterého pak vmícháme 2 vejce, 2 lžičky soli, po částech 300-400g hrubé a 300-400g polohrubé mouky dokud nevznikne tužší vláčné těsto.
Těsto poprášíme moukou a necháme asi hodinu kynout. Poté do něho zapracujeme kostičky housky, rozdělíme ho na třetiny a vyválíme šišky. Necháme je zhruba 15 minut odpočinout a pak je vaříme na pařáku 14 minut bez otáčení. Uvařené knedlíky propícháme špejlí a nití krájíme na plátky.
(Navštíveno 302x, dnes 1x)