Lehký po Velikonoční salát s vejci
Po velikonočních svátcích často zbývá v mnoha rodinách spousta vařených vajec. Někdo zvolí vaječnou pomazánku, někdo tlačenku, ale nabízí se i jiná řešení jak si uvařená vejce vychutnat.
Potřebujeme:
- 400g těstovin, vhodné jsou široké nudle
- Tmavé olivy
- Olivový olej
- Čerstvé lístky špenátu, bazalky
- 2 vejce natvrdo
- Sůl, pepř dle chuti
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali lžíci olivového oleje. Mezitím si připravíme olivy, které nakrájíme na drobná kolečka. Uvařené těstoviny přecedíme, prokapeme olivovým olejem a nandáme na talíř. Doprostřed poklademe na poloviny uvařená vejce, která posolíme a opepříme. Vše posypeme pokrájenými olivami a ozdobíme čerstvými zelenými lístky.
TIP: Pokud jste milovníky pesta! Místo prokapání olivovým olejem přidáme na těstoviny pesto, vhodné je pesto z medvědího česneku, bylinkové nebo rajčatové.