Levandulový sekt

Kdo byl v létě pilný jako včelka, může si nyní připravit lahodný levandulový sekt k novoročnímu přípitku. Pokud jste možnost výroby domácího levandulového sirupu neměli, zkuste se ještě podívat do obchodu se zdravou výživou nebo do bio obchůdku. Určitě to stojí za to !
Levandule jsou menší polokeře, kvetou nejčastěji fialovými drobnými, velmi aromatickými kvítky. K vidění jsou ale i bílé a růžové kultivary. Nejčastěji se levandule využívá při výrobě kosmetických výrobků, ale také k výrobě svíček a vonných olejíčků. Má silné protizánětlivé, antiseptické a repelentní účinky. Široké využité má ale také v gastronomii. Především při výrobě sirupů.
Jednoduchý levandulový sekt
Potřebujeme: Levandulový sirup, Šumivé víno ( Bohemia sekt, Prosecco)
Postup: Do sklenice na sekt dáme 1 až 2 polévkové lžíce vychlazeného levandulového sirupu, záleží na chuti a síle sirupu. Poté dolijeme vychlazeným sektem.
Nápoj podáváme chlazený, podáváme ihned po namíchání.
