Nakládané ředkvičky
Mezi první plodiny našich zahrádek patří bezpochyby ředkvičky. Urodí-li se nám jich více a pomazánek už jsme nasyceni, můžeme zkusit je naložit. Naložené ředkvičky se skvěle hodí jako příloha k masitým jídlům. Přidám chilli papričky můžeme dosáhnout pikantní chuti.
Suroviny na 3 sklenice:
- 500g ředkviček
- 500ml vody
- 200ml vinného octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky tymiánu
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- 6 kuliček celého pepře
- kousek křenu dle chuti
Postup:
Omyté ředkvičky povaříme v lehce osolené vodě doměkka. Přecedíme a necháme okapat v sítku. Z dalších uvedených surovin mimo křenu uvaříme nálev.
Do sklenic dáme na dno kolečko křenu a vyskládáme ředkvičky. Vše zalijeme ještě horkým nálevem a zakryjeme víčky. Necháme vychladnout a uložíme na tmavé a chladné místo. Nezavařujeme.
(Navštíveno 209x, dnes 1x)