0 0
Ďábelské karbanátky s hermelínem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

1 hermelín
50 g měkký salám
1 vejce
2 lžíce ostrý kečup¨
2 strooužky drcený česnek
špetka sůl a pepř
50 g máslo
1 lžíce hladká mouka
50 ml mléko
olej na smažení

Ďábelské karbanátky s hermelínem

Features:
  • Pálivé
Národní kuchyně

Když se řekne karbanátek nebo čevapčiči, řada zmlsaných strávníků zajásá, protože doma takto upravené mleté maso je vždycky zárukou úspěchu. Ovšem zkusili jste už pikantní karbanátky s hermelínem? A navrch zjemněné bešamelem? Tak neváhejte ani chvilku a pusťte se do nich. Pochutnáte si stoprocentně.

  • Střední

Ingredience

Pracovní postup

Sdílejte

Postará se o to zmíněný bešamel. Samozřejmě ho můžete vynechat, nesedí-li vaší chuti, ale přidat je potom třeba do základní hmoty mouku nebo alespoň trochu strouhanky. A připravte se také na to, že výsledné karbanátky již nebudou tak svěží. O sýru zpravidla platí, že ať už ho tepelně upravíte jakkoli, chutná vždy podobně. V tomto případě to neplatí. Ovšem použít je třeba pikantní kořenicí přísady. A hotové „karboše“ navrch podávejte s ostrou dijonskou hořčicí, podobně „nabroušeným“ kečupem a sekanou cibulí. Vařený brambor je samozřejmostí, nicméně i studené chutnají s chlebem znamenitě. Také to může být příjemná obměna čevapčiči, pokud ze základní hmoty vytvarujete válečky, které následně osmažíte.  Trojobal zde není vůbec nutný, postačí jen hladká mouka…

Jak na to

Připravte si nejprve bešamel: Zpěňte v rendlíku máslo, přidejte hladkou mouku a za stálého míchání ji osmahněte. Pak přilijte mléko, za stálého míchání hmotu provařte, odstavte ji a nechte mírně vychladnout. Mezitím nastrouhejte celý hermelín nahrubo na struhadle (opravdu to jde, nebojte se toho). Přidejte na kostičky nakrájený salám, vejce, trochu ostrého kečupu, drcený česnek, pepř, případně další ostré koření podle chuti, sůl a nakonec vmíchejte zchladlý bešamel. Hmotu dobře propracujte a vytvarujte z ní malé karbanátky, které obalíte v hladké mouce a zvolna osmažíte v rozehřátém tuku po obou stranách dorůžova. Podávejte je s vařeným bramborem maštěným máslem, ostrým kečupem, hořčicí a cibulkou.

 

(Navštíveno 225x, dnes 1x)

Postup

1
Další

1. V rendlíku rozehřejte máslo, osmahněte v něm mouku, přilijte mléko a vytvořte za stálého míchání hustý jemný bešamel

2
Další

2. Než připravený bešamel trochu zchladne, nakrájejte na struhadle nahrubo celý hermelín. Jde to i s vyzrálým sýrem

3
Další

3. Ke strouhanému sýru přidejte nadrobno nakrájený salám (výborný je šunkový) a nezapomeňte na utřený či prolisovaný česnek

4
Další

4. Následuje celé vejce, ostrý kečup, pepř a další pikantní koření podle chuti. Nakonec vmíchejte zchladlý bešamel

5
Další

5. Obsah misky důkladně propracujte rukou a mazlavou hmotu případně ještě dochuťte. Čím pikantnější, tím lepší bude výsledekv

6
Další

6. Lžící odebírejte z misky stejně velké kousky, tvarujte je do podoby karbanátků, které hned obalíte v hladké mouce

7
Další

7. Kousky nakonec osmažte po obou stranách dozlatova v rozehřátém tuku. Hned po vyjmutí je osuště papírovou utěrkou

m_matejka

Předchozí
Co k vínu? Škvarkové pečivo podle našich babiček!
Další
Koňakové kostky s višňovým želé
Předchozí
Co k vínu? Škvarkové pečivo podle našich babiček!
Další
Koňakové kostky s višňovým želé
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here