0 0
Hádanka pro hosty: Jsou tohle koblížky, nebo piškoty?

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hádanka pro hosty: Jsou tohle koblížky, nebo piškoty?

Národní kuchyně

Co překvapit hosty zcela netradičním receptem? Tyhle dobrůtky se připravují jako koblížky, ale když se do nich zakousnete, užasnete. Vždyť chutnají přesně jako dětské piškoty!

  • Střední

Ingredience

Pracovní postup

Sdílejte

Z darů naší země, chtělo by se říci, protože opravdu chutnají jako tradiční dětské piškoty. Rozdíl nepoznáte. V tomto případě si ale můžete upéct piškoty daleko atraktivnější, pěkně veliké. A pokud snad budete mít při přípravě těsta pocit, že jen vaječná pěna pečivo náležitě „nepodrží“, potom můžete mouku smíchat s trochou prášku do pečiva (max. půl sáčku). Ze vzniklého těsta následně vytvarujte na plechu s pečicím papírem bochánky velké, jak je libo, a pokud je ještě před pečením poprášíte moučkovým cukrem, získají vzápětí pěkný, jakoby kožovitý povrch. A vynecháte-li tento krok, budou upečené piškoty na povrchu hladce jemné jako klasické dětské piškotky z obchodu. Ta schválně: které vás zaujmou víc?

Jak na to:

V kotlíku nebo misce v horké vodní lázni vyšlehejte s cukrem do pěny oddělené žloutky a dejte pozor, aby teplota nebyla příliš vysoká. Dále do husté pěny zašlehejte dvě celá vejce. Kotlík pak z lázně sejměte a obsah stále šlehejte, dokud nevychladne. Nakonec stěrkou vmíchejte mouku a těsto zlehka promíchejte. Naplňte ji do sáčku s rovnou trubičkou a na plechu s pečicím papírem vytvořte malé bochánky (měly by být pokud možno stejně velké). Přes sítko je poprašte moučkovým cukrem (přebytek odfoukněte) a plech vložte plech do středně vyhřáté trouby. Piškoty pečte zpočátku s mírně pootevřenými dvířky (záleží na troubě), poté je uzavřete. Upečené musí mít jen lehce narůžovělé okraje. Po vyjmutí z trouby nechte kousky zchladnout, oddělte je od papíru špachtlí a vždy dva stejně velké piškoty k sobě slepujte meruňkovou zavařeninou.

 

(Navštíveno 172x, dnes 1x)

Postup

1
Další

1. V kovové misce nebo kotlíku nad horkou vodní lázní vyšlehejte do husté pěny oddělené žloutky s odváženým pískovým cukrem

2
Další

2. Jakmile se cukr téměř rozpustí, zašlehejte důkladně do hutné pěny ještě dvě celá vejce. Kotlík či misku potom z lázně sejměte

3
Další

3. Obsah kotlíku šlehejte následně do zchladnutí. Potom můžete mouku a do pěny ji zvolna zapravte stěrkou. Vznikne lehké piškotové těsto

4
Další

4. Řídké těsto naplňte do sáčku s rovnou špičkou a vytvořte z něj na plechu s pečicím papírem v menších rozestupech stejně velké bochánky

5
Další

5. Syrové bochánky poprašte na plechu přes sítko moučkovým cukrem a zbytek odfoukněte. Díky tomu bude povrch piškotů zajímavě tvarovaný

6
Další

6. Bochánky upečte ve středně vyhřáté troubě a po zchladnutí je slepujte vždy po dvou meruňkovým džemem. Vzniknou tak pohledné koblížky

Předchozí
Recept od sousedů: Slovenské kremeše
Další
Unikátní dort plný vitamínů: Pomeranče má uvnitř i na povrchu
Předchozí
Recept od sousedů: Slovenské kremeše
Další
Unikátní dort plný vitamínů: Pomeranče má uvnitř i na povrchu
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here