0 0
Jablíčka, udělaná z těstíčka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

200 g hladká mouka
1 lžička instantní droždí
35 g krupicový cukr
špetka sůl
1 vejce
50 g máslo
140 ml mléko
1 lžíce voda
červená potravinářská barva může být růžová
100 g čokoláda
nasolené tyčinky
jablko tvrdé

Jablíčka, udělaná z těstíčka

Národní kuchyně

Kynuté těsto nabízí neuvěřitelné možnosti použití a finálního tvárnění. Tentokrát jsme vsadili na kousky inspirované dary přírody. Především čas prázdnin je pro tento druh pečení jako stvořený; recept na jablíčka z těsta se uplatní jako atraktivní doplněk slavnostně prostřeného stolu, překvapí hosty u příležitosti jakékoli sešlosti a hlavně děti z nich budou u vytržení. Proč je tedy nepřekvapit něčím opravdu nevídaným?!

  • Střední

Ingredience

Pracovní postup

Sdílejte

Není pochyb o tom, že už jen pohled na tyto kousky povzbudí apetit; koho by nelákalo se do nich s chutí zakousnout?! Navíc je to pečivo s náplní, kterou lze libovolně kombinovat. V případě jablíček jsme vsadili na čokoládu. Což ovšem neznamená, že se musíte striktně držet našich předpisů. Jestliže vám nevyhovuje originální dýňová nádivka, použijte jakoukoli jinou ze svých oblíbených, ať už sladkou (ořechy, tvaroh, mletý mák, povidla, džem), nebo slanou (nasekaná šunka se sýrem, mleté škvarky, tepelně upravené mleté maso). Výsledek bude skvostný v každém případě.

Jak na to krok za krokem

  1. Odváženou hladkou mouku promíchejte v míse robotu se sušeným droždím, cukrem a špetkou soli. Přidejte vidličkou prošlehané vejce, rozehřáté vlažné máslo a vlažným mlékem zadělejte hladké vláčné těsto. Zároveň do něj zapracujte barvivo rozpuštěné v 1 lžíci vlažné vody. Těsto by mělo mít jemně růžový tón. Důkladně prohnětené a přikryté utěrkou či fólií nechte vykynout na teplém místě na dvojnásobek původního objemu.
  2. Vyknuté těsto vyklopte z mísy na vál a nejlépe pomocí váhy je rozdělte na 8 stejně velkých dílků. Každý v dlaních zakulaťte a bochánky nechte na válu přikryté utěrkou dokynout. Do každého pak vtlačte po kousku čokolády, kousky opět zakulaťte, vložte je do papírových košíčků na muffiny, kde je znovu necháte uložené na plechu dokynout (cca 15 minut) Případně košíčky s těstem naložte do kovového plata na muffiny, ale není to nutné.
  3. Povrch dokynutých bochánků v košíčcích potřete prošlehaným vejcem a do středu každého shora vetkněte kousek nesolené tyčinky (vznikne stopka). Na lístky nakrájejte na plátky jablko a vypíchněte je vhodnou formičkou. Ke každé stopce přiložte jeden lístek a kousky upečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova (cca 18 minut).
(Navštíveno 123x, dnes 1x)

Postup

1
Další

1. Ke směsi sypkých přísad (viz recept) přidejte vidličkou prošlehané vejce, rozehřáté máslo a vlažným mlékem zadělejte těsto

2
Další

2. Do těsta zapracujte červené barvivo vymíchané v troše vody; zadělat je lze v domácí pekárně. Dobře propracované nechte vykynout

3
Další

3. Vyknuté růžové těsto rozdělte na pomoučeném válu na 8 stejných kousků, vytvarujte z nich bochánky a pod utěrkou je nechte dokynout

4
Další

4. Vykynuté bochánky dlaní lehce stlačte a do každého pečlivě zabalte kousek čokolády. Kousky opět upravte do podoby kuliček

5
Další

5. Ukoulené bochánky naložte do papírových košíčků na muffiny vhodné velikosti, uložte je na plech a těsto v nich opět nechte dokynout

6
Další

6. Dokynutá jablíčka doplňte stylizovanými stopkami, s plátků jablka vypíchnutými lístky a ve vyhřáté troubě je upečte dozlatova

m_matejka

Předchozí
Kuřecí pizza špalíčky s čepičkou
Další
Rychlá tortilla
Předchozí
Kuřecí pizza špalíčky s čepičkou
Další
Rychlá tortilla
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here