0 0
Kapří rolované bifteky se slaninou a houbovou omáčkou

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kapří rolované bifteky se slaninou a houbovou omáčkou

Národní kuchyně

Rybími kotouči v dávkování dle našeho receptu se dostatečně zasytí celá čtyřčlenná rodina. Nejste-li příznivci houbových specialit, potom zkuste jiný druh omáčky místo hříbkové smetanové, ale vězte, že se o hodně připravíte!

  • Serves 4
  • Střední

Ingredience

Pracovní postup

Sdílejte

Co budete potřebovat pro kapří bifteky s houbovou omáčkou

4 porce: 800 g filetů z kapra, sůl, drcený černý pepř, drcený kmín, 200 g anglické slaniny; alobal, olej nebo sádlo na pánev;
houbová omáčka: hrst sušených hub (ideální jsou hříbky), 100 g másla, 1 cibule, polohrubá mouka, 250 ml sladké smetany, sůl, mletý bílý pepř;
na dohotovení: plátky citrónu, zelená petrželka, pár proužků kapie

Jak na to krok za krokem:

1)Kapří filet rozdělte nožem na proužky široké cca 2,5 cm a posypejte je rovnoměrně ze všech stran směsí soli s drceným pepřem i kmínem (výborný je citrónový pepř). Postupně od středu pak stáčejte jeden za druhým na prkénku do podoby kotoučů a zároveň rybí kousky prokládejte stejně širokými proužky anglické slaniny (poslední vnější otočku tvoří rovněž slanina).

2)Každý úhledně stočený biftek stáhněte po obvodu delším pruhem složeného alobalu a všechny zprudka opečte v pánvi na rozehřátém oleji či sádle, aby se ryba zatáhla a nepustila šťávu. Zapečený kotouč opatrně překlopte na druhou stranu, lehce stáhněte oheň a maso dopečte. Případně kousky vložte na chvilku v pekáčku do vyhřáté trouby.

3)V předstihu připravte houbovou omáčku: Sušené houby jemně rozdrťte (můžete v chopperu), zalité horkou vodou cca 10 minut povařte a nechte vše zvolna zchladnout. V kastrůlku na rozehřátém másle nechte zesklovatět jemně nasekanou cibuli a zaprašte ji moukou.

4)Dobře vymíchanou světlou cibulovou jíšku nařeďte houbovým vývarem s drcenými nabobtnalými houbami a vše zvolna provařte. Omáčku dále zjemněte smetanou, ochuťte ji solí a bílým pepřem. Rozdělte ji pak na nahřáté talíře, přidejte připravené kapří bifteky a porce dozdobte plátky citrónu, snítkou petrželky a proužky kapie. Jako příloha se hodí různě upravené brambory včetně hranolků, pečivo či rýže.

 

(Navštíveno 254x, dnes 1x)

Postup

1
Další

Kapří filet nakrájejte na proužky široké cca 2,5 cm a okořeňte je ze všech stran směsí soli s drceným pepřem a kmínem

2
Další

První rybí proužek uložený na bok stočte na prkénku do podoby šneka, kterého obtočíte stejně širokým proužkem slaniny

3
Další

Postupně po obvodu přikládejte rybí proužky proložené slaninou. Stočený biftek nakonec oviňte dalšími proužky slaniny

4
Další

Aby se maso udrželo pěkně pohromadě, stáhněte každý biftek složeným delším proužkem alobalu stejné šíře a lehce ho „utáhněte“

5
Další

Bifteky zprudka opečte v pánvi v rozehřátém oleji či sádle, každý pak překlopte a nehte ho mírnější teplotě zvolna „dojít“

m_matejka

Předchozí
Linecké košíčky s pomeranči
Další
Vídeňská roštěná
Předchozí
Linecké košíčky s pomeranči
Další
Vídeňská roštěná
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here