Ingredience
-
125 g krupicový cukr
-
1 vanilkový pudink
-
38 g sójová mouka
-
250 ml voda
-
375 g čokoláda
-
250 g stolní tuk
-
1 balení dětské piškoty
-
vaječný likér
-
čokoládová poleva
-
100% tuk
Pracovní postup
Pokud se snad rozhodnete pro jejich domácí výrobu, potom se připravte na to, že je to práce poměrně zdlouhavá (vyžaduje hned několik etap chlazení), náročná na cvik (tvorba rovných štíhlých dutých komínků) a hlavně se při ní neobejdete bez speciální cukrářské zdobičky. Ta je zde opravdu životně důležitá! Ovšem možná právě proto si chce tuto práci osvojit nejedna domácí cukrářka. Stále totiž platí, že co je hůře dostupné, je velice žádané.
Foto: © and styling ing. Jiří Savinec
Postup
1
Další
|
|
2
Další
|
|
3
Další
|
Poměrně hustou hmotu míchejte spíše opatrně, z přidané čokolády se nesmí v žádném případě vyloučit obsažený tuk! |
4
Další
|
Mírně zchladlý čokoládový základ přeložte do uzavíratelné misky a do druhého dne jej nechte při pokojové teplotě odležet |
5
Další
|
|
6
Další
|
Hotový krém nechte zchladnout, mírně ztuhnout a můžete jej plnit do sáčku opatřeného speciální zdobičkou na špičky (viz dole) |
7
Další
|
|
8
Další
|
|
9
Další
|
Než špičky v chladu ztuhnou, připravte si žlutou náplň: Stačí zahustit vaječný likér trochou vanilkového pudinku bez pečení |
10
Další
|
|
11
Další
|
|
12
Další
|
|
13
Další
|
Tvorba dutých špiček je zhola nemožná bez speciální zdobičky, která je běžně k dostání u vybraných prodejců. Její okraj je hladký, ovšem střed je zčásti zakrytý kruhovým terčíkem vyneseným nahoru trnem se třemi rameny. Jedno z ramen je zároveň duté a přivádí zvenčí do středu špičky při práci vzduch. Bez něj by nešla krémová hmota tvarovat do podoby dutého komínku. A tento vzduch se vše nasává malým otvorem, který nesmí být nikdy zakrytý okrajem sáčku, ve kterém je špička vložená. Toto je třeba průběžně kontrolovat! |