0 0
Nejjemnější domácí kremrole

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

450 g hladká mouka
250 g máslo
7 lžic voda
2 žloutky
6 bílky
420 g krupicový cukr
špetka moučkový cukr
špetka sůl
2 lžíce ocet

Nejjemnější domácí kremrole

Národní kuchyně

Neobejde se bez nich žádná domácí oslava a sladké kremrole z listového těsta, plněné buď vařenou pěnou z bílků, nebo šlehačkou bývají zpravidla předmětem hodnocení umu a šikovnosti domácí paní. Opravdu se dříve říkávalo se, že podle kvality kremrolí lze poznat dobrou cukrářku. Dnes se sice dají zakoupit komplet hotové, tedy i naplněné, případně lze použít při jejich pečení průmyslově vyrobené listové těsto, ale domácí jsou zkrátka domácí. Co si budeme namlouvat!

  • Střední

Ingredience

Pracovní postup

Sdílejte

Připravte si tukové těsto: Na vále zpracujte mouku s máslem pokrájeným na kousky. V robotu hmotu zpracujte krátce a rychle. Připravte si i těsto vodové: Opět v jediném kroku zpracujte všechny přísady. Z vodového těsta vypracujte čtverec 25 x 25 cm a do jeho středu uložte nakoso menší čtverec těsta tukového. Rohy vodového těsta přes něj přeložte do podoby psaníčka a takto zabalená těsta rozválejte na velký čtverec cca 50 x 50 cm. Ten pomyslně rozdělte zleva i zprava na třetiny, přeložte je přes sebe, vzniklý obdélník lehce rozválejte a podobně přeložte opět zleva i zprava do podoby čtverce. Balíček zabalte do fólie a uložte na hodinu do chladničky. Pak proces dvojitého překládaní na třetiny a rozvalování ještě alespoň 2x zopakujte. Dobře vypracované těsto rozdělte na 3 díly, z každého vyválejte plát silný cca 2 mm a rozdělte jej rádýlkem na proužky široké 3 a dlouhé 20 cm. Každý naviňte spirálovitě na kovovou trubičku na kremrole, aby se okraje šroubovice mírně překrývaly. Kousky potřete rozšlehaným vejcem a v troubě je při 200 oC dozlatova upečte (12 až 15 minut). Z dávky připravíte 40 trubiček. Ještě teplé kousky z trubiček sejměte (stačí lehce klepnout o podložku). Zchladlé trubičky plňte pevnou pěnou vyšlehanou v kotlíku nad párou z bílků s pískovým cukrem. Pocukrované podávejte.

(Navštíveno 778x, dnes 1x)

Postup

1
Další

Příprava tukového těsta je velice jednoduchá: Rychle propracujte mouku s odváženým pokrájeným máslem. Můžete i v robotu

2
Další

Snadné je i vodové těsto: Zpracujte v robotu či na válu hladkou mouky s vodou, octem, žloutky, špetkou moučkového cukru a soli

3
Další

Vodový bochánek vyhněťte na válu o něco důkladněji než bochánek tukový. Oba druhy těsta poté okamžitě dál zpracujte

4
Další

Z vodového těsta vypracujte čtverec a do jeho středu uložte nakoso menší bochánek tukový. Rohy vodového těsta přes něj přeložte

5
Další

Vzniklé psaníčko v další fázi rozválejte válečkem do podoby většího čtvercového plátu o rozměrech přibližně 50 x 50 cm

6
Další

Třetinu rozváleného čtverce nyní přeložte shora dolů (na snímku je již přeložená) a další třetinu shora nahoru

7
Další

Vzniklý obdélník přeložte rovněž zleva i zprava a balíček nechte hodinu v chladu. Poté jeho rozvalování a skládání 2x zopakujte

8
Další

Několikanásobným skládáním a rozvalováním upravené těsto zpracujte na plát silný 2 mm a rozdělte jej na proužky 3 x 20 cm

9
Další

Připravené proužky těsta naviňte spirálovitě na ocelové trubičky na kremrole tak, aby se jejich okraje mírně překrývaly

10
Další

Navinuté základy kremrolí uložte na plech tak, aby konce proužků byly dole, potřete je rozšlehaným vejcem a upečte dozlatova

11
Další

Upečené, ještě teplé kousky z ocelových trubiček opatrně sklepněte a sejměte (jde to snadno, protože trubičky mírně pruží)

12
Další

Připravte si bílkovou náplň do kremrolí: V kotlíku nad párou důkladně vyšlehejte z bílků a pískového cukru pevnou lesklou pěnu

13
Další

Pěnu naložte do sáčku s řezanou špičkou a do zchladlých trubiček ji oběma konci nastříkněte. Náplň zakončete pěknými pusinkami

m_matejka

Předchozí
Křehká linecká kolečka
Předchozí
Křehká linecká kolečka
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here