Ingredience
-
1 balení polomáčené piškoty s meruňkovou náplní
-
200 g měkký tvarohmůže být Creme Fraiche
-
1 balení vanilkový cukr
-
700 ml smetana ke šlehání
-
8 ks plátky želatiny
-
3 lžíce voda
-
200 g bílá čokoláda
-
200 g meruňkyčerstvé nebo kompotované
-
1 sáček žluté extra silné želé
-
1 lžíce krupicový cukr
-
300 ml šťáva z kompotumůže být voda
-
200 ml meruňkový džem
-
Pracovní postup
Náš tip:
Nabídka polomáčených piškotů s želé náplní zahrnuje také exotické ovocné druhy, např. kombinaci manga s mučenkou. Použijete-li je při přípravě nepečeného dortu, potom odpovídající ovoce zapracujte i do smetanové náplně a finální želé vrstvy na povrchu. Mango by mělo být dobře vyzrálé, měkké na omak, a plody mučenky vybírejte na povrchu mírně svrasklé. Takové jsou ideální!
Jak na to krok za krokem:
- Formu či ráfek o průměru 22 cm uložený na mělkém talíři vyložte fólií (v případě ráfku obložte pouze vnitřní bok) a dno poklaďte piškoty čokoládovou stranou nahoru. K vyplnění větších mezer použijte nakrájené kousky.
- Připravte smetanovou náplň: Tvaroh utřete s vanilkovým cukrem a základ zjemněte vyšlehanou smetanou. Zvlášť nechte v předstihu nabobtnat v troše vody želatinu a rozpusťte ji v rozehřáté bílé čokoládě. Dobře vymíchaný vlažný želatinový čoko základ zapracujte metlou do smetanové pěny, přidejte na drobné kousky pokrájené meruňky a vše už jen zvolna promíchejte, aby se ovoce příliš nerozmělnilo. Veškerou náplň naložte do formy na vrstvu piškotů, povrch uhlaďte a v chladničce nechte vše ztuhnout (cca 2 hodiny).
- Na dohotovení připravte meruňkové želé: Žluté extra silné želé promíchejte v rendlíku na plotně s cukrem, přilijte vodu a vše cca 1 minutu povařte. Po odstavení rozpusťte v mírně zchladlé tekutině nabobtnalou želatinu, vše vymíchejte a vlažný, téměř želírující základ rozlijte na povrch zchladlého dortíku. Takto upravený opět uložte v chladu (cca 1 hodina).
- Ztuhlý dortík zbavte ráfku a dozdobený vyšlehanou smetanou doplňte polovinami polomáčených piškotů s meruňkovou želé náplní.
Postup
1
Další
|
|
2
Další
|
|
3
Další
|
|
4
Další
|
|
5
Další
|
|
6
Další
|
|
7
Další
|
|
8
Další
|