0 0
Pipky s kuřecí kari náplní

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

200 g chlebová mouka
50 g hladká mouka
1 lžička instantní droždí
1 lžička krupicový cukr
0,5 lžičky sůl
2 ks vejce
20 g máslo
150 ml mléko
2 lžíce olej
1 menší cibule
1 menší brambory
100 g kuřecí prsa
2 žampiony
1 lžička kari koření
1 lžíce máslo
1 lžíce hladká mouka
sůl
podle potřeby voda
celý pepř
mrkev

Pipky s kuřecí kari náplní

Národní kuchyně

Proč děti nepřekvapit něčím opravdu originálním?! Velký ohlas s takovýmito houskami v podobě kuřátek ovšem sklidíte i u příležitosti rozpustilého zahradního mejdanu s přáteli.

  • Střední

Ingredience

Pracovní postup

Sdílejte

Hrátky s různými druhy těsta mohou přijít s nevídaným novým nápadem, ať už je to pečivo na sladký či slaný způsob. Vůbec nejlepší je těsto kynuté, ale obávat se ho ani trochu nemusíte; ve všech případech jsme zapojili do hry sušené instantní droždí, s jehož využitím připravené těsto vykyne zaručeně, stoprocentně a bez zadělávání problematického kvásku.

(Navštíveno 139x, dnes 1x)

Postup

1
Další

1. Jako první připravte náplň: V pánvi orestujte na 1 lžíci oleje drobně nasekanou cibuli, přidejte na kostičky nakrájený oloupaný brambor, trochu vody a poduste vše doměkka. Zvlášť orestujte ve zbylém oleji na nudličky upravené maso, přidejte nasekané houby a opět vše chvíli duste (dle potřeby přilijte vodu). Jakmile maso i houby změknou, přidejte cibulový bramborový základ, kari a vyduste ze směsi část tekutiny. Dle chuti ji pak osolte a zahustěte ji jíškou, kterou jste usmažili zvlášť z másla a hladké mouky. Náplň nechte po odstavení vychladnout.

2
Další

2. Připravte těsto: V míse promíchejte oba druhy mouky s droždím, cukrem a solí. K sypké směsi přilijte vidličkou krátce prošlehané vejce, tekuté vlažné máslo a vlažným mlékem zadělejte nejlépe v robotu nelepivé hladké těsto. Dobře propracované nechte pod utěrkou či folií vykynout.

3
Další

3. Jakmile těsto zvětší původní objem na dvojnásobek, vyklopte je na vál a krátce přehnětené rozdělte na 8 dílků. Z kousků ukoulejte v dlaních bochánky, jež necháte pod utěrkou cca 10 minut dokynout. Každý dále zploštěte dlaní, do středu placičky uložte díl zchladlé náplně, kterou do těsta zabalíte podobně jako koláček. Ze zabalených kousků opět ukoulejte bochánky, jež uložíte v rozestupech na plech s papírem na pečení a necháte je znovu krátce dokynout.

4
Další

4. Dokynuté bochánky potřete rozšlehaným vejcem a dozdobte je: Dvojice oček tvoří kuličky černého pepře (může být hřebíček) a trojúhelníkovité zobáčky vyřízněte z plátku mrkve. Takto upravené kousky pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 180 oC (cca 15 minut) a krátce před dopečením je opětovně přetřete zbylým rozšlehaným vejcem. Dopečená kuřátka nechte vychladnout a potravinářským fixem či rozehřátou čokoládou na ně dokreslete stylizované nožky.

Předchozí
Unikátní dort plný vitamínů: Pomeranče má uvnitř i na povrchu
Další
Z receptáře naší prababičky: Bezlepkové žloutkové cukroví z formiček
Předchozí
Unikátní dort plný vitamínů: Pomeranče má uvnitř i na povrchu
Další
Z receptáře naší prababičky: Bezlepkové žloutkové cukroví z formiček
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here