0 0
Plněné řízky snadno, rychle, bez trápení

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Plněné řízky snadno, rychle, bez trápení

Národní kuchyně

Plněné řízky k nedělnímu obědu? Skvělá volba, ale řadu z nás odradí pracnost jejich přípravy. Máme pro vás trik, jak je udělat snadno a rychle.

  • Střední

Ingredience

Pracovní postup

Sdílejte

Fígl je v křehkém, tence naklepaném mase. Ideální je kuřecí, krůtí nebo i vepřové – naplněné houbovou nebo jemnou, příjemně kořeněnou brokolicovou náplní na bázi bešamelu, to je opravdová lahoda…

V tomto případě se nemusíte trápit s prokrajováním kapsy do boku silnějšího plátku masa. Jednoduše větší plát rozklepejte, jak jen to půjde, ale pozor, aby se nepoškodil. Doprostřed pak navrstvěte vaši oblíbenou náplň, maso přeložte, okraje k sobě sklepněte paličkou a pro jistotou je ještě spíchněte jehlou na španělské ptáčky. Malý zázrak je na světě během chvilky. Hotovou kapsu nakonec obalte v klasickém trojobalu a osmažte dozlatova. Zkusit můžete rovněž náplň sýrovou, případně míchaná vejce se šunkou, vajíčko vařené natvrdo. Dnes s námi můžete připravit nadívané vepřové kapsy…

Jak na to:

Plátky masa rozklepejte paličkou, osolte je, případně opepřete, a na jednu polovinu rozložte kopeček bešamelu s nadrobno pokrájenou, v páře podušenou brokolicí: Na kousku másla krátce osmahněte hladkou mouku (nesmí ztmavnout, jen zpěnit), zalijte ji sladkou smetanou, provařte a ochuťte solí, mletým bílým pepřem a trochou kurkumy nebo šafránu. Podle chuti můžete přidat špetku muškátového květu nebo strouhaného oříšku. Na závěr dodejte v páře vařenou brokolici rozebranou na malé růžičky.

Výborná je jako náplň také houbová smaženice: Zpěňte na másle nasekanou cibuli, přidejte pokrájené houby případně žampióny a nechte je podusit. Houby osolte, opepřete a nakonec do nich vmíchejte rozšlehané vejce. Směs nechte srazit. Okraj každého plátku masa přeložte přes náplň uprostřed, okraje vzniklé kapsy sklepněte paličkou, případně konec ještě zajistěte jehlou. Nakonec každý kousek obalte v hladké mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Kapsy smažte na tuku dozlatova a podávejte je se zeleninovým salátem nebo vařeným bramborem.

(Navštíveno 440x, dnes 1x)

Postup

1
Další

Větší plátky masa z vepřové kýty rozklepejte důkladně paličkou do délky i do šířky

2
Další

Každý tence rozklepaný plátek posolte a poprašte lehce černým mletým pepřem

3
Další

Na másle zpěňte mouku, přilijte smetanu, omáčku provařte a ochuťte solí, mletým bílým pepřem a trochou kurkumy. Přidejte muškátový květ či strouhaný oříšek a nakonec spařenou brokolici

4
Další

Na másle zpěňte nasekanou cibuli, přidejte pokrájené houby, případně žampióny, a nechte je podusit. Houby osolte, opepřete a nakonec do nich vmíchejte rozšlehané vejce. Směs nechte srazit

5
Další

Kapsy uzavřete. Jeden z volných okrajů plátku přeložte přes kopeček náplně uprostřed

6
Další

Okraje vzniklé kapsy pečlivě přitlačte prsty a ještě je k sobě sklepněte paličkou

7
Další

Aby náplň z kapsy při smažení nevytekla, můžete její volný konec ještě spíchnout jehlou

8
Další

Spíchnuté kapsy obalte v mouce, vejci a strouhance a osmažte je na tuku dozlatova

Předchozí
Vepřová panenka v listovém těstě
Další
Meruňkové kopretiny z kynutého těsta
Předchozí
Vepřová panenka v listovém těstě
Další
Meruňkové kopretiny z kynutého těsta
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here