Ingredience
-
250 ml mléko
-
100 g máslo
-
80 g krupicový cukr
-
40 g hladká mouka
-
100 g vlašské ořechy
-
50 g mandle
-
50 g lískové ořechy
-
50 g rozinky
-
100 g kandované ovoce
Pracovní postup
Receptů na marokánky existují desítky, či spíše stovky. V samotném Česku najdete spoustu krajových variant – na Valašsku nesmějí chybět sušené švestky, na jižní Moravě zase meruňky atd. Díky spoustě ořechů a různých druhů sušeného i kandovaného ovoce a malému obsahu cukru můžete dokonce tvrdit, že toto cukroví je na rozdíl od jiného dokonce i zdravé.
Jak na to krok za krokem:
- Nejprve si připravíme kaši: v mléce rozpustíme máslo, přidáme cukr a mouku a mícháme do zhoustnutí.
- Ořechy nasekáme nahrubo, nasypeme do kaše, přidáme kandované ovoce/ já používám i nakrájené sušené ovoce-brusinky, švestky, fíky, meruňky/ a rozinky, vše promícháme.
- Na plech dáme pečící papír a lžící tvoříme malé hromádky.
- Pečeme asi 30 min. při teplotě 120° C, až jsou na povrchu růžové. Necháme je vychladnout a teprve pak je sundáme.
- Můžeme je z jedné strany polít čokoládou.
(Navštíveno 1 505x, dnes 1x)