0 0
Tvarohové řezy s malinovými vlnami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

220 g máslové sušenky například BeBe
80 g máslo
250 g měkký tvaroh
100 g smetana ke šlehání
3 lžíce bílý jogurt
1 vejce
2 lžíce hladká mouka
2 lžičky vanilkový cukr
špetka sůl
200 g maliny čerstvé nebo mražené
2 lžíce voda
2 lžíce med

Tvarohové řezy s malinovými vlnami

Národní kuchyně

Vybrali jsme pro vás recept na tvarohové řezy s malinovými vlnami, který si stoprocentně zaslouží, abyste ho zařadili do svého repertoáru oblíbených šlágrů.

  • Střední

Ingredience

Pracovní postup

Sdílejte

Tvarohové koláče a řezy jsou v kursu už řadu let a za tu dobu se je domácím hospodyňkám podařilo vypracovat do úchvatných výšin. Dokladem toho je náš tvarožník na pečeném sušenkovém soklu doplněný originální malinovou medovou polevou. Omáčka je zde vykroužená do podoby úchvatných rudých potoků a pramínků, ovšem tohoto efektu docílíte jen tehdy, bude-li dostatečně hustá.
Naproti tomu tvarohová náplň by měla být co nejjemnější. Do základu se tedy vyplatí zapracovat z předepsaného vajíčka pouze žloutek, zatímco z bílku vyšlehejte sníh a do náplně ho vmíchejte malou chvilku před pečením. Hotový koláč můžete nakonec dozdobit vyšlehanou smetanou a čerstvým ovocem; získáte tak úžasný lehký dortík…

Jak na to krok za krokem:

  1. Sušenky jemně rozdrťte, nejlépe v robotu (chopper), případně ručně válečkem v mikrotenovém sáčku. Jemnou drobenku propracujte s rozehřátým vlažným máslem a lžící či pomocí dřevěného hříbku roztlačte sušší směs v rovnoměrně silné vrstvě na dno čtvercové formy cca 20 a 20 cm vyložené alobalem (přesahy přetáhněte před boky nahoru a ven). Dobře upěchovaný základ předpečte v troubě vyhřáté na 175 oC (cca 8 až 10 minut).
  2. V předstihu připravte ovocnou omáčku: Maliny zakápněte v rendlíku na plotně trochou vody, přidejte med a vše společně poduste cca 5 minut do zhoustnutí. Horkou hmotu propasírujte přes jemné sítko a hustou tekutinu nechte zcela vychladnout.

3. Dále připravte tvarohovou náplň: Ve větší míse vymíchejte metličkou tvaroh s jogurtem a kondenzovaným mlékem či smetanou. Do základu dále zašlehejte rozklepnuté vejce, mouku, vanilkový cukr a špetku soli. Smetanový krém nalijte na předpečený korpus a povrch pokapejte hustou malinovou omáčkou. Jednotlivé kapky proškrábněte dlouze párátkem či nožem od příboru a vložte vše zpět do vyhřáté trouby; při 175 oC pak moučník pečte dalších 20 minut. Hotový nechte ve formě vychladnout a rozdělený na úhledné řezy podávejte. Řezy se vyplatí servírovat dobře vychlazené.

(Navštíveno 365x, dnes 1x)

Postup

1
Další

1. Máslové sušenky zpracujte v chopperu, případně je podrťte v sáčku ručním válečkem a drť propracujte s rozehřátým máslem

2
Další

2. Poměrně suchou směs rozložte na dno formy vyložené alobalem, rovnoměrně silnou vrstvu upěchujte a předpečte ji

3
Další

3. V misce vymíchejte ručně metličkou měkký tvaroh s bílým jogurtem a proslazenou kondenzovanou smetanou či mlékem

4
Další

4. Dále do tvarohového základu metlou zapracujte rozklepnuté vejce, odměřenou hladkou mouku, vanilkový cukr a špetku soli

5
Další

5. Vymíchanou náplň nalijte na předpečený korpus ve formě (nechte ho mírně zchladnout) a hladce ji rozetřete stěrkou

6
Další

6. Povrch tvarohové náplně pokapejte hustou malinovou omáčkou, kápance „roztáhněte“ špejlí a takto upravený tvarožník dopečte

Předchozí
Zabijačkové lahůdky: Pečená kolena
Další
Kuřecí pizza špalíčky s čepičkou
Předchozí
Zabijačkové lahůdky: Pečená kolena
Další
Kuřecí pizza špalíčky s čepičkou
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here