0 0
Z receptáře naší prababičky: Bezlepkové žloutkové cukroví z formiček

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Adjust Servings:
280 g moučkový cukr
1 vanilkový cukr
3 žloutky
celé vejce
máslo na vymazání formiček

Z receptáře naší prababičky: Bezlepkové žloutkové cukroví z formiček

Features:
    Národní kuchyně

    Tento recept patří k těm, které uvítáte, když nemáte moc času, ale přesto byste rádi překvapili. Navíc jde o cukroví bezlepkové. Tuhle nadýchanou dobrotu ovšem znaly už naše prababičky a my vám tak můžeme nabídnout návod z receptáře jedné z nich, starý bezmála sto let!

    • Serves 60
    • Střední

    Ingredience

    Pracovní postup

    Sdílejte

    „Našla jsem tento recept v sešitě, který jsem zdědila od mé prababičky,“ píše Jiřina Volná, která se s námi o návod podělila.  Toto nadýchané, na jazyku se rozplývající cukroví se dělalo už v době, kdy ještě nebyly elektrické šlehače a těsto se míchalo půl hodiny a více ručně. Dnes ho díky technice budete mít hotové za pár minut.

    Náš tip:

    Přizvěte k pečení tohoto cukroví i své děti a vnoučata. Zvláště při vymazávání formiček budou vděčnými pomocníky, svými prstíky to totiž zvládnou mnohem dokonaleji, než dospěláci! A ještě jedna rada: Tohle cukroví se v troubě nepeče, ale suší! Takže spěch opravdu není na místě.

    (Navštíveno 440x, dnes 1x)

    Postup

    1
    Další

    Nejprve důkladně vymažeme suché (!) formičky máslem. „Zkusila jsem olej, sádlo, ztužený tuk i Heru, ale nejlépe jdou opravdu vyklápět z másla“, doporučuje autorka receptu.

    2
    Další

    Vymazané formičky si připravíme na plech. Množství těsta je asi na 60 kusů menších formiček.

    3
    Další

    V míse vyšleháme cukr, vejce a žloutky do husté pěny asi 8 minut elektrickým šlehačem.

    4
    Další

    Do připravených formiček dáváme lžičkou těsto, nijak jej neroztíráme, samo se ve formičce rozleje. Neplníme je až po okraj, těsto se totiž vyfoukne a mohlo by vytéct.

    5
    Další

    Dáme plech s formičkami do trouby vyhřáté na 80° C a při této teplotě sušíme zhruba 40 minut.

    m_matejka

    Předchozí
    Pipky s kuřecí kari náplní
    Další
    Arašídoví ježci
    Předchozí
    Pipky s kuřecí kari náplní
    Další
    Arašídoví ježci
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here