Sněhová pusinka
Znáte Pavlovu? Lahodný dezert ze sněhového těsta, krému a ovoce. Vyzkoušejte jeho menší verzi, sladké pusinky, které když ochutnáte zažijete ten nejlepší gastro romantický polibek.
Základní recept na pusinkový korpus
6 bílků
1 lžíce citrónové šťávy
dřeň z 1/2 lusku vanilky
200g krupicového cukru
150g prosátého pudrového cukru (může být i moučkový)
Bílky necháme odpočinout při pokojové teplotě, mezitím odmastíme nádobu na šlehání. Její stěny potřeme citrónovou šťávou. Vlijeme bílky a dřeň z vanilky a šleháme na střední stupeň otáček do napěnění. Když sníh začne houstnout, postupně všleháváme krupicový cukr, přidáme otáčky a šleháme dokud se cukr nerozpustí. Když je sníh dostatečně hladký a lesklý, ukončíme šlehání mixérem a dál pokračujeme opatrně ručně, pomalinku, opatrně přidáváme cukr pudrový. Poté ze sněhové hmoty vytvoříme 6 velkých zploštělých pusinek na plech s pečícím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 100°C a pečeme 4hodiny.
PUSINKY S ČERVENÝM OVOCEM A RYB9ZOVOU OMÁČKOU
Maliny a jahody očistíme, větší plody překrojíme. Omáčku si připravíme z 200g rybízu a 6 lžic medu, kdy rybíz a med rozmixujeme, propasírujeme na hladkou omáčku. Poté ušleháme 250ml 33% smetany dotuha. Dále rozdrtíme 100 máslových sušenek. Na každou upečenou pusinku položíme lžíci ušlehané smetany, poklademe ovoce a ozdobíme rybízovou omáčkou. Na konec lehce posypeme nadrobenými sušenkami.
Fantazii se meze nekladou, můžete zkusit i jiné druhy ovoce a omáček. Můžete mít tak pusinky lesní, exotické.