Utopenci
Nakoupili jste špekáčky v domnění, že budete opékat a nevyšlo Vám počasí? Neztrácejte naději, můžete z nich alespoň připravit chutné utopence
Suroviny:
Suroviny
- 10 špekáčků
- 6 větších cibulí
- 3 čerstvé feferonky
- plnotučná hořčice
Na nálev:
- 0,75 l vody
- 0,5 l octa
- 5 bobkových listů
- 5 kuliček Nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 1 lžíce cukru
Postup:
Suroviny na nálev smícháme v hrnci a necháme 5 minut povařit, poté vyjmeme veškeré koření. Mezitím si očistíme cibuli a nakrájíme jí na kolečka. Špekáčky oloupeme a rozřízneme je podélně, vnitřní stranu lehce potřeme hořčicí.
Do sklenice vložíme kolečka cibule, vychladlé povařené koření a na to špekáčky s feferonkou, nahoře zakončíme vrstvou cibule a zalijeme vychladlým nálevem. Pokud máme velkou sklenici, vrstvy opakujeme po okraj.
Hotové sklenice uzavřeme čistým a suchým víčkem a necháme 7 dní uležet v chladu.
(Navštíveno 10x, dnes 1x)