Vláčná citronová bábovka
Osvěžujícím moučníkem ke kávě i čaji, je během léta skvělou volbou citronová bábovka.
Suroviny:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1 citron
- 1/2 hrnku oleje
Postup:
Nejprve ušleháme vejce s cukrem do pěny, postupně přidáváme hrnek mléka, mouku, prášek do pečiva, olej a vše promícháme. Do směsi vmícháme citronovou šťávu a kůru. Hotové těsto nalijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy, nebo do silikonové formy podle zvyku. Bábovku pečeme v předem vyhřáté troubě při 180°C zhruba 30 minut podle trouby. Po upečení bábovku vyklopíme z formy a necháme na talíři vychladnout. Poté pocukrujeme a můžeme servírovat.
Dobrou chuť
(Navštíveno 215x, dnes 1x)