Voňavá dýňová bábovka
Chuť podzimu
Suroviny:
- 300g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 180ml oleje
- 300g cukru
- 3 vejce
- 350g dýňového pyré
- 200g bílého jogurtu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- moučkový cukr na poprášení
Dýňové pyré:
Upečeme máslovou dýni a rozmixujeme ji dohladka.
Postup:
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a veškeré koření. Koření můžeme nahradit 2 lžičky koření do perníku. Zvlášť ušleháme olej, cukr a postupně přidáváme po 1ks vejce, poté dýňové pyré, jogurt a vanilku. Nakonec vmícháme suché ingredience.
Těsto přelijeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 55 minut. Můžeme zkusit test pomocí zapíchnutí špejle, jeli špejle suchá, nelepí se, bábovka je hotová. Necháme ji čtvrt hodiny chladnout a pak ji opatrně vyklopíme, necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
(Navštíveno 25x, dnes 1x)